Dory Cortés, Regidora de Compromís afirma que és inacceptable que les famílies de Crevillent es vegen perjudicades per la política partidista del PP i retarden deliberadament el pagament de la xarxa de llibres.
Compromís ha pogut constatar que l’Ajuntament de Crevillent ha rebut els diners de la Generalitat Valenciana per a pagar la Xarxa llibres en la part que li correspon a Crevillent.
Lamentem que una vegada més el PP no ha fet els deures, i l’Ajuntament no ha rebut ni els diners de la Diputació d’Alacant, ni el propi Ajuntament ha realitzat la modificació pressupostària que li corresponia.
L’Alcalde i el PP, així com la pròpia Diputació del PP no han tingut voluntat política i per qüestions electorals no han volgut dur a terme la gestió d’aquest programa, quan tenia possibilitats per a fer-ho.
L’actitud del PP en aquest assumpte va a suposar un retard en el pagament dels llibres a les famílies, quan para elles resulta un autèntic problema el pagament dels llibres.
El PP sempre s’ha amagat en aquest assumpte després de suposats informes i interpretacions tècniques per a retardar el pagament de la xarxa llibres als pares.
La veritat és que les lleis i les normes serveixen per a tots els ajuntaments i diputacions d’aquesta Comunitat.
I com és possible que la Conselleria de València, fera els seus deures i modificarà el pressupost a l’octubre. I no solament açò és que a més ha avançat els diners dels ajuntaments que ho necessitaven perquè els seus veïns pogueren afrontar, sense retards el pagament dels llibres a les famílies.
El temps lleva i dóna raons, i ara deuria el PP de Crevillent i el de la Província demanar disculpes, perquè ha estat dient que la Generalitat no pagaria i és l’únic govern que ha fet els deures, mentre el PP segueix sense complir amb els veïns i veïnes dels municipis de la província i en concret de Crevillent.
A la gent no li interessa el debat que el PP ha realitzat en els mitjans sobre d’on ha de venir els diners, la qual cosa li interessa és que se’ls ajude en la compra dels llibres i sobretot que es tinga en compte que l’educació obligatòria és gratuïta i així ho diu la constitució, un dret constitucional incomplit sistemàticament i que ha hagut de ser un govern de Compromís-PSOE el que ho està engegant.
Perquè primer són les persones i així ho ha fet la Diputació de València que ha preferit destinar els diners per a la gent i no com va fer el Sr. Rus del PP que havia destinat abans de perdre les eleccions a crear una televisió provincial per als seus amiguets.