Crevillent a 10, en relació a les recents declaracions del Sr. Moya, Compromís per Crevillent vol manifestar que les considerem inadequades per a qui ostenta la responsabilitat delegada en matèria de seguretat de l’Ajuntament.

Recorda Compromís que és l’Alcalde qui ostenta la màxima prefectura de la Policia Local i el Sr. Moya la seua responsabilitat delegada pel que les ordenes que es donen o el compliment de les normes per part dels agents de la policia local és de la seua exclusiva responsabilitat i no es pot excusar com si foren actes de rebel·lia per part d’alguns agents de la policia local.

En definitiva tota la policia local està subjecta al comandament i l’adreça tècnica del Cap de la Policia Local i al comandament i direcció general de l’Alcalde i del Regidor Delegat.

En segon lloc, les normes sobre obertura i tancament de locals ve establida l’ORDRE 15/2014, de 16 de desembre, de la Conselleria de Governació i Justícia, per la qual es regulen els horaris d’espectacles públics, activitats recreatives i establiments públics, per a l’any 2015. Per tant fa més d’un any se sap quin és l’horari de tancament per a tothom, inclòs per als responsables públics, no es pot dir als restauradores que poden tancar a les cinc del matí, quan les normes els prohibeixen taxativament i no es pot albergar desconeixement per part de ningú.

En tercer lloc, aquest assumpte no és nou i porta generant problemes any rere any sense que el Govern Municipal del PP adopte mesures conciliadores que satisfacen a tothom i recorda que no es poden realitzar acusacions greus contra agents de la policia local i no obrir diligències prèvies per a establir mesures disciplinàries contra aquells agents que suposadament, segons el Sr. Moya, incompleixen les lleis i els reglaments. En cas contrari s’està provocant el descrèdit gratuït cap als quals han de vetlar per la seguretat. En definitiva si és veritat el que afirma el Sr. Moya hauria d’iniciar expedients disciplinaris ja, i si no és així, hauria de cessar en el seu càrrec per manifestes acusacions infundades.

En quart lloc des de Compromís som coneixedors que el problema de conciliar la necessitats i reivindicacions dels restauradores amb el descans dels veïns és sempre controvertit i difícil i requereix comprensió i enteniment per part de tots i que a més resulta complex per a qui ho gestiona, per açò sempre hem demanat prudència, comprensió i negociació i no declaracions impròpies d’un regidor de seguretat.

En cinquè lloc, per desgràcia a Crevillent hi ha molt poques activitats i llocs d’oci per als joves i a més els restauradores tenen dificultats per a tirar endavant i les festes és quan més treball generen i poden mantenir els seus negocis i els seus llocs de treball durant altres moments de l’any de menor activitat. És per açò que entre tots hem de comprendre que si bé les normes d’obertura i tancament són clares i d’obligat compliment, només el diàleg i la comprensió poden salvar aquesta circumstància i permetre que les festes puguen ser una oportunitat d’activitat i negoci tan necessitats en el nostre poble.

Cal reconèixer que en la majoria dels pobles del nostre entorn existeix certa flexibilitat a l’hora d’aplicar els horaris d’obertura i tancament de locals, en la majoria de festes, com les fogueres de Sant Joan, les festes d’Elx, Santa Pola i d’altres localitats veïnes, s’entén i comprèn aquesta flexibilitat, i es procura en tot case que aqueixa flexibilitat siga conciliada amb les degudes normes de seguretat. No és possible que siguem l’únic poble d’aquest país que siguem incapaços que en les festes no disposem d’aqueixa necessària comprensió mútua. Compromís entén que el diàleg i el consens entre tots han de propiciar-se per part de tots, més que continuar amb els enfrontaments i declaracions que generen confrontació i no resolen el problema.

En sisè lloc, apel·lem una vegada més des de Compromís a aqueix diàleg des d’avui mateix perquè siguem conscients que les festes són importants, que l’activitat econòmica és necessària i prioritària, que el dret al descans dels veïns és un dret i essencial per a la seua qualitat de vida i que entre tots hem de posar una mica de la nostra part i en qualsevol cas les diferències que puguen haver-hi en la gestió de la policia, així com en qualsevol altre tipus de negociacions de caràcter laboral o organitzatives, han de resoldre’s en els propis òrgans municipals i no traslladar-los a la ciutadania que són la fi última dels seus serveis.