Crevillent a 24 de setembre, Compromís per Crevillent considera incomprensibles les declaracions de Rafael Candela, en contra de demanar inversions del Govern Central, ja que Compromís no ha criticat a ningú, s’ha limitat a presentar dues esmenes perquè l’estat invertisca en el nostre poble. Alguna cosa que sembla que al PP li sap greu.

Per a Compromís el Sr. Rafael candela té un problema de memòria, pel que sembla, no recorda que al març del 2010 l’exconseller del PP Juan Cotino ara imputat per diversos delictes, anunciava l’actuació urbanística en les 98 habitatges i que se signava a València un conveni per part de la ministra d’Habitatge, el Sr. Cotino, Conseller d’Urbanisme i l’Alcalde.

Penalva, Portaveu Municipal de Compromís recorda l’anunci que en el 2011 començaria la urbanització i construcció de 200 habitatges nous amb una inversió total de més de 27 milions d’euros. El Ministeri invertirà 8,9 milions d’euros, la Conselleria 4,9 milions d’euros, el IVVSA aportarà 6 milions i la resta els altres propietaris de la zona, ja que la reconstrucció també afecta a immobles privats que s’han vist degradats per l’efecte de les 98 habitatges socials.

Afig Penalva que és un contrasentit que el PP es manifeste ara en contra de demanar al Govern Central, que encara que tard, pressuposte la part que va comprometre públicament. En cap cas, es pot parlar d’eficàcia en la gestió i d’èxit, quan després de vint anys de govern de l’actual Alcalde encara no se solucionat el problema i mentrestant els veïns de la zona han hagut de patir plagues de rates i d’insectes, actes de vandalisme i ordre públic sense que aquest govern els afronte seriosament.

Respecte a la reclamació a la Generalitat de la realització del conveni, estem disposats a exigir-ho, el problema és que el Govern Central ha de complir també la seua part i a més el Govern Municipal ha de voler que es realitze el projecte i revisar-ho, alguna cosa que no és clar ja que en la Comissió d’Urbanisme el propi Alcalde va posar pegues a la reurbanització de la zona, més que ser favorable a seguir treballant a recuperar la zona.

Aquest Grup Municipal va a seguir exigint a la Generalitat les inversions que ens corresponguen, el problema és que en dos mesos de govern estan eixint els comptes reals de la Generalitat i entre altres coses han deixat les arques buides i compromeses, cal recordar que aquest Consell està actuant encara amb els pressupostos aprovats pel PP i amb una administració pràcticament en fallida i intervinguda.

En relació a la rotonda, deixar que la construïsquen quan s’urbanitze la zona per ens privats, és possible que passen generacions, almenys que l’Ajuntament o el expropie i ho assumisca o anticipe la cessió urbanística o com hauria de ser per ser titularitat que el Ministeri de Foment faça la rotonda, i açò és el que hem demanat.

Finalment dir-li al Sr. Rafael Candela que lamentem que no vulga que reivindiquem inversions per a Crevillent i que la seua obsessió per Compromís estiga perjudicant els interessos del nostre municipi. El més propi d’un regidor de Crevillent és que haguera cridat al seu grup parlamentari i haver-li demanat, almenys, que considere aquestes esmenes encara que el seu govern les rebutge.