Crevillent, 27 de juliol, La resolució de l’expedient de responsabilitat patrimonial que inicie el Sr. César Asencio ha posat de nou en evidència cadascun dels arguments esgrimits per a eludir la seua responsabilitat. I confirma les denúncies de Compromís que l’únic propòsit era dilatar el procés i donar la falsa realitat als electors en plena campanya electoral que aquest era l’únic camí per a la construcció del Teatre Chapí.

Una construcció que segons el llavors candidat Sr. César Asencio depenia que la Generalitat a través d’aquest expedient de responsabilitat patrimonial reconeguera la seua responsabilitat i després canviar els cinc milions d’euros que es demanaven i que ja havia pagat l’Ajuntament amb diners de tots els contribuents, per la construcció del Teatre Chapí.

La resolució de l’expedient per part dels responsables de la Generalitat, quan encara governava el PP, no deixen lloc a dubtes de la responsabilitat de l’Ajuntament. Com està fora de dubtes que era el Sr. César Asencio i el seu Govern els qui van promoure l’aprovació plenària de la Taxació Conjunta i qui malgrat els recursos dels propietaris en contra d’aquesta decisió, es van mantenir tretze són tretze en una decisió que li ha suposat a la llarga una sentència condemnatòria dels tribunals i una pèrdua per a les arques públiques de l’Ajuntament de cinc milions d’euros.

Fins i tot quant a la petició de canviar la responsabilitat de la Generalitat pel Teatre, l’instructor de l’expedient ni tan sols entra a valorar ja que es tracta d’una qüestió d’oportunitat política i no correspon a un expedient d’aquest tipus decidir.

Però no solament es pronuncia en contra l’instructor i la pròpia Conselleria atribuint tota responsabilitat a l’Ajuntament, i és que ho fa també el propi òrgan jurídic consultiu de la Generalitat.

Des de Compromís lamentem que també en aquest tema ni el Sr. César Asencio ni el Govern Municipal del PP han sigut transparents i no donar tota la informació als mitjans d’aquesta última resolució de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració Territorial.

En definitiva malgrat els resultats electorals passats, aquest Govern Municipal segueix sense canviar les seues velles polítiques que no han recolzat els ciutadans i contínua donant la informació esbiaixada i sobretot segueix sense assumir responsabilitats, en un fet tan greu com aquest que com hem dit en altres ocasions haguera suposat siga un gerent d’una empresa privada, siga un director general o un Alcalde el seu immediat cessament o dimissió.

El que al final ve a confirmar és que el temps lleva i dóna raons i que hui aquest Govern ens ha deixat sense el Teatre Chapí i sense cinc milions d’euros i sense assumir responsabilitats.