Crevillent, 27 de juliol. L’anunci que no se sap a data de hui de quan s’obrirà el CRIS posa de manifest els continus enganys i ocultació d’informació del PP en la passada legislatura i en plena campanya electoral.

Penalva ha recordat que des de principis d’any el Sr. César Asencio ve afirmant coincidint amb la campanya per a les municipals que el CRIS estaria a ple rendiment al setembre i que es disposaria de finançament per part de la Generalitat.

Fins i tot a so de bombo i platerets el PP va inaugurar unes instal·lacions com a Centre de Dia quan simplement s’estaven realitzant uns cursos que els feien en el Centre de Majors Parc Nou. A més va contribuir a aquestes promeses incomplides l’anterior Consellera Asunción Sánchez Zaplana i l’ex President Sr. Fabra en el qual també van afirmar la imminent obertura d’aquest Centre.

A tot açò cal recordar que el CRIS ha estat dos anys tancat malgrat haver-se acabat les obres amb retard. Més de tres anys de retard.

I ara després de pràcticament una legislatura perduda i una inversió de més d’1,8 milions d’euros del Pla I, ara resulta que l’edifici no compleix els requisits tècnics perquè siga acreditat com a centre de dia per a ajudar als malalts mentals a la seua rehabilitació i inserció social per al que va ser construït.

Penalva afirma que algú hauria de donar explicacions i assumir responsabilitats si té un mínim de dignitat política, i deixar d’enganyar a la ciutadania de Crevillent eludint la seua responsabilitat. És molt greu que una inversió important que s’ha realitzat amb diners públics, un edifici que porta anys acabat i sense funcionament. Ara no es puga engegar perquè no es compleixen els requisits propis d’un CRIS.

És curiós com a més volen fer-nos creure que s’assabenten d’aquesta circumstància just l’últim dia de la campanya electoral sense donar cap tipus d’explicacions fins al dia d’avui. Per a Compromís és evident que el PP estava ocultant aquests problemes per a evitar que aquest escàndol li esclatara en plena campanya electoral.

I ara pretén traslladar la responsabilitat als tècnics de la Conselleria en la seua clàssica política de no assumir cap responsabilitat i tirar-li la culpa dels seus fracassos i els seus errors als altres i segurament també tirarà ara la culpa al nou govern de la Generalitat, com sembla.

Cal dir clar i alt que és inconcebible que es pretenga realitzar un CRIS i no se sàpia els tràmits i les condicions necessàries per a posar en funcionament aquest servei, quan aquestes condicions estan publicades en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana i on a més tant govern de la Generalitat i de l’Ajuntament eren fins a fa diverses setmanes del mateix partit, el PP.