Acte de Compromís de Commemoració de la II República

Crevillent a 14 d’abril. El passat dissabte dia 11 de març va tindre lloc el XII Acte en commemoració de la II República per part del col·lectiu local de Compromís per Crevillent.

L’acte va començar amb unes paraules de la candidata nº2 de Compromís, Aitana Mas, on va destacar tres dels valors de la República com la justícia, la igualtat i la llibertat. Després, va tindre lloc una conferència de Natalia Mellado Coves on va parlar dels crevillentins i crevillentines que viatjaven al Stanbrook direcció a Orà posant l’accent en la situació que van patir una volta a Orà.

A continuació, Diego Mas Botella realitzà l’homenatge a Vicente Sol. Vicente, crevillentí de naixement, va ser un home destacat al llarg de la II República a nivell de l’Estat. Va ser governador de Sevilla, Diputat de Badajoz i finalment, ministre en l’exili vivint en Mèxic i Chile.

José Manuel Loreiro, nebot-net de Vicente Sol, va dirigir unes paraules d’agraïment al col·lectiu de Compromís pel seu treball de recerca d’informació, per recuperar la memòria del seu familiar que encara i havent fet tota la seua vida fora de Crevillent estimava el seu poble i l’anhelava des del continent americà.

Per a finalitzar l’acte el candidat a l’alcaldia, José Manuel Penalva, va concloure dient que continuarà presentant iniciatives per a recuperar la memòria del nostre poble per dignitat i justícia. A més, va a puntar que el Grup Municipal ha presentat al ple un prec per al reconeixement públic de 7 crevillentins que van ser deportats a camps de concentració nazi per les tropes franquistes.

 

Arxivat en: Memòria Històrica

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *