Crevillent a 9 d’abril, des del Grup Municipal de Compromís considera que el procés de contractació seguit per a l’elaboració de la memòria municipal de gestió i que s’ha estat repartint a pressa i corrent per a evitar l’anul·lació de la Junta Electoral, ha de considerar-se una Alcaldada més.

Per a Compromís a més de l’electoralisme i innecesarietat de la despesa d’11.960 euros, la forma de contractació emprada per l’Alcalde suposa un escàndol inacceptable.

En l’acord de la Junta de Govern Local del 17 de març, que és on es pren la decisió formalment i a la qual hem tingut accés recentment, la decisió de contractar a una empresa concreta es fa sobre la base d’un informe d’un departament que denomina “serveis de Gestió de l’Alcaldia”, és a dir des de la pròpia alcaldia, prescindint dels serveis del negociat de contractació municipal.

A més en l’acord de contractació es justifica que aquesta contractació es fa a una empresa concreta amb l’argument que per la seua especialització tècnica és l’única que pot realitzar aquests treballs, la qual cosa és totalment fals, i no és més que una excusa per a fer l’adjudicació a dit a qui al PP li interessa.

A més des de Compromís hem comprovat amb pressupostos de diferents empreses del sector que el cost d’aquests treballs podria ser notablement inferior d’haver-se convidat a diverses empreses, entre 2.500 i 3.000 euros.

José Manuel Penalva, Portaveu Municipal de Compromís ha afirmat que resulta inacceptable i una pràctica a evitar, les adjudicacions a dit sota justificacions infundades i informes a la carta i recorda que pràctiques similars han acabat sent investigades per casos de corrupció. És necessari canviar la cultura del PP que considera el públic com de la seua propietat pel fet de governar.

Afig Penalva que és inacceptable per a qualsevol administració la falta de transparència en les adjudicacions i el favoritisme a determinades empreses per açò des de Compromís s’ha aprovat en el seu programa de govern un conjunt de mesures per a evitar que aquestes pràctiques puguen dur-se a terme en l’Ajuntament de Crevillent i actuacions com aquesta que es denuncia no seran possible.