Commemoració del 84è aniversari de la proclamació de la Segona República

Crevillent a 8 d’abril, des de Compromís per Crevillent com tots els anys s’ha organitzat un acte en commemoració de l’aniversari de la II República.

Amb aquest acte es fa una aportació a la recuperació de la memòria d’aquelles dones i homes que van patir l’exili i la repressió per defensar els valors democràtics i els drets polítics i socials que va representar la II República.

En aquest context, des de Compromís, hem triat per a la conferència el següent tema “Recuperació d’una memòria oblidada” sobre l’exili que en 1939 es van veure forçats milers de republicans entre ells molts crevillentins i crevillentines als quals la repressió franquista va fer abandonar el nostre país.

Aquest acte tindrà lloc el proper dissabte dia 11 d’abril a les 19:30 al Saló d’Actes de la Casa de Cultura, serà presentat per Aitana Mas, candidata número 2 a les municipals, i la conferència es realitzarà a càrrec de Natàlia Mellado Coves llicenciada en Filologia Àrab.

La segona part de l’acte es realitzarà a càrrec de Diego Mas Botella. Diego farà un homenatge al crevillentí VICENTE SOL SANCHEZ, que va ser ministre de la República a l’exili i figura rellevant en els anys de la República. Finalment, la cloenda la farà José Manuel Penalva, candidat a l’alcaldia.

Des de Compromís es vol convidar a tots aquells i aquelles veïns i veïnes a assistir a l’acte i conèixer una mica més la història de la nostra localitat de la mà de figures, en molts casos desconegudes, però que van ser grans protagonistes de la política espanyola dels anys 30 i que van portar el nom de Crevillent per tot el món.

republica 2015 ok

Arxivat en: Memòria Històrica

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *