Compromís celebra el Dia Internacional de la Dona amb diversos actes culturals, socials i polítics

Crevillent a 9 de març, dissabte passat Compromís va commemorar a la Casa de Cultura el Dia Internacional de la Dona. Un acte que va comptar amb una important assistència de públic i de pintores crevillentines i una varietat d’actes cultuals, socials i polítics.

La candidata de Compromís Coral Mestre va presentar l’acte amb una intervenció dirigida a constatar la discriminació que encara avui pateixen les dones en la societat actual, i de la situació actual que a conseqüència de les polítiques de retallades del PP que està produint un retrocés en les polítiques d’igualtat.

Séfora Bou, membre de la plataforma feminista i responsable de formació de l’àrea jove del Consell de la Joventut d’Alacant va ser l’encarregada de la conferència “la violència de gènere a través de les xarxes socials“, amb la que va exposar els mecanismes utilitzats en les xarxes socials per manipular i assetjar principalment a les joves i es van donar una sèrie de consells per a pares i joves per prevenir aquestes situacions.

Un dels moments més emotius va vindre de la mà dels homenatges que des del Col·lectiu de Dones de Compromís es va realitzar a dues dones per la seua trajectòria política, econòmica, cultural o social.

Aquest any aquests homenatges han recaigut en Ana Dolores Penalva Luque, un crevillentina que compta amb un extens currículum en les arts escèniques de les que és Llicenciada en l’especialitat d’Interpretació Musical i Màster en Arts escèniques, a més de la seua tasca donant classes, com a actriu en diverses obres per les quals ha rebut diversos premis i en la seua participació en l’actualitat com a Directora escènica de Jesucrist Superstar, un gran espectacle organitzat per la Coral Crevillentina, amb gran èxit.

L’altra dona homenatjada va ser Carmen Juan Gutiérrez, un crevillentina que va néixer el 1938, que com moltes dones de la seua època va començar a molt primerenca edat a treballar de tal manera que als sis anys ja sabia filar, el que era una fita en un sector predominant d’homes. Aquesta dona va haver de compatibilitzar la seua feina amb la d’ajudar a la seua família. Amb aquest homenatge es va voler fer un merescut reconeixement a totes les dones de la seva època que van patir una situació difícil de dificultats i van saber sobreposar-se.

A continuació, es va procedir a la inauguració de la vuitena edició biennal de l’exposició de pintores crevillentines. En aquesta ocasió amb una exposició de diferents treballs fets amb puntes de coixí i decoració de ceràmica. En total han participat quaranta-vuit dones crevillentines a les que des del Col·lectiu Local de Compromís vol fer una púbica manifestació d’agraïment per la seua col·laboració, imprescindible per a la continuïtat de la biennal i que segueix sent reeixida i molt visitada.

Finalment, des de Compromís per Crevillent es convida a tots els veïns i veïnes de la localitat a visualitzar aquesta important exposició que es troba al semisoterrani de la Casa de cultura i que estarà oberta al públic durant quinze dies, en què es poden veure moltes obres d’una gran qualitat artística.

Arxivat en: Cultura i Educació, Igualtat, Moviments Socials

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *