El Grup Municipal de Compromís considera una molt mala notícia per al poble de Crevillent la fallada del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en el qual declara nul de ple dret l’ordenança municipal reguladora de la Instal·lació i Funcionament d’Infraestructures Radioelèctriques.

Des de Compromís vol ressalta que aquesta Ordenança es va elaborar amb l’objectiu de posar ordre a la proliferació d’antenes de telefonia mòbil, en el qual existeixen informes científics en el qual es recomana tenir una actitud preventiva posat que pot ser nociu per a la salut de les persones.

És evident que a Crevillent durant molts anys les operadores de telefonia mòbil han instal·lat antenes i modificat sense haver sol·licitat llicencia alguna i les han posat on han volgut, emparat per l’absència total de regulació.

Van ser les mobilitzacions veïnals contra la instal·lació de l’antena del Carrer Colón les quals van provocar la definitiva elaboració i aprovació d’una ordenança que havia de posar ordre, la qual cosa fins ara era un caos.

Per a Penalva, Portaveu Municipal, sorprèn la fallada del TSJ posat que declaren nul·la l’ordenança sencera per la falta d’un informe de Telecomunicacions. Es tracta d’una declaració de nul·litat per qüestions de procediment administratiu en considerar aquest informe un element essencial en aquest procediment. En aquest sentit des de Compromís demanarem en la pròxima Comissió d’Urbanisme les necessàries i oportunes explicacions del per què es no va demanar este informe que ha provocat tirar per terra tot el treball realitzat fins hui.

Compromís considera que és prioritari tornar a iniciar l’expedient perquè Crevillent torne a tenir una regulació sobre la instal·lació d’antenes de telefonia i així evitar que les operadores tornen a campar per les seues amples en el nostre municipi, sense ordre ni control.

I és prioritari perquè entenem que salvaguardar la salut de les persones és el primer i per més que s’obstinen les empreses que fan negoci amb la telefonia mòbil, les freqüències i les ones que emeten les antenes no són innòcues com afirmen molts informes d’experts. Fer compatible el principi de prevenció amb el del desenvolupament tecnològic solament és possible amb la regulació tal com s’havia elaborat per l’Ajuntament amb la col·laboració, entre altres, d’aquest grup municipal.

També és curiós com hi ha hagut diverses sentències del TSJ en el mateix sentit de l’absència de l’informe de Telecomunicacions, que ha suposat en el cas de Crevillent unes demandes coordinades i unides de diferents operadores de Telefonia Mòbil com France Telecom, Vodafone i Telefónica.