Compromís reitera la necessitat que des de l’Ajuntament al costat de l’empresa s’establisca un pla perquè la planta de brosses es resitue en un altre lloc i es redissenye la seua activitat.

Crevillent a 10 de juny, l’informe sobre impacte paisatgístic emès per la Conselleria sobre la planta de tractament de residus de Abornasa, ve a ratificar el que des de Compromís venim demanant reiteradament al Govern Municipal.

Des que el Fondo va ser declarat Parc Natural, aquest Grup Municipal s’ha oposat a qualsevol mesura tant de l’empresa com del propi Ajuntament que suposarà la consolidació d’aquesta activitat.

Aquesta posició s’ha mantingut sota el criteri que en el moment en què es va elevar el paratge del Profund a categoria de Parc Natural, aquesta activitat hauria d’haver-se eradicat de la seua ubicació actual.

Històricament des de l’esquerra s’ha vingut mostrant l’oposició a actuacions com la construcció en el seu moment d’una solera de formigó en la zona on es diposita el compost o la pròpia contractació de la gestió a aquesta planta en considerar que la seua activitat era incompatible amb la declaració del paratge natural i la seua protecció.

En l’última Comissió d’Urbanisme es va donar a conèixer l’informe de la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi ambient en el qual emet un informe desfavorable i és taxatiu ja que declara “que qualsevol mesura d’integració paisatgística seria insuficient per a garantir la compatibilitat de l’actuació amb la infraestructura verda d’escala regional en la qual se situa l’actuació i la preservació de la singularitat paisatgística”.

Mes taxatiu és quan aquest informe recomana que encara que puga eventualment seguir la seua activitat previ compliment determinades condicions i mesures, el Pla Especial en tramitació que donarà cobertura a aquesta activitat hauria de valorar alternatives per a la reubicació futura de l’activitat.

Per a Penalva, Portaveu Municipal, el temps i una oposició contractiva sempre acaba posant a cadascun en el seu lloc, i en aquest cas és que el Govern Municipal del PP hauria de fa molt temps posar-se a la feina per a iniciar les negociacions oportunes i arribar a acord amb l’empresa perquè en un període raonable aquesta activitat es trasllade a un altre lloc en comptes de promoure mesures per a la seua consolidació.

En aquests moments i davant l’absolut fracàs del Govern del PP que en 20 anys de Govern de majoria absoluta en la Generalitat ha sigut incapaç d’engegar les mesures i els mitjans necessaris per a un tractament adequat de les brosses i respectuós amb el medi ambient, estem veient com la planta de Crevillent s’ha anat convertint de facte en una planta de transferència de les brosses de la majoria de municipis de la Vega Baixa.

Des de Compromís entenem que si hem d’assumir les nostres brosses, les assumirem i cercarem el millor emplaçament però el que no pot ser és que per la submissió del Govern local als governants de la Generalitat, en el nostre terme hagem d’assumir constantment infraestructures generals amb un altíssim cost en la creació de barreres i deterioració mediambiental per al nostre municipi com són les autovies, l’Ave, l’estació de bombament del gas, etc.

Les manifestacions de l’Alcalde ocultant aquestes consideracions de reubicació de la planta i proposant mesures correctores suposa continuar incidint en la mateixa formula de fa anys que és la de consolidació d’aquesta activitat pas a pas segons es va endurint la normativa i no assumir una solució permanent i efectiva que és el trasllat, i el redimensionament d’aquesta activitat concorde a les necessitats de Crevillent.