Compromís denuncia l’actual estat d’abandó i brutícia dels edificis de les 98 vivendes i considera un risc per a la salut pública.

Crevillent a 11 de juny, el Grup Municipal de Compromís denuncia la situació d’abandó i brutícia en què es troben els edificis buits de les 98 vivendes.

Compromís ha pogut constatar a través de les fotografies realitzades per un veí del barri de l’actual estat de l’interior dels edificis del conegut barri de les 98 vivendes i que encara segueixen en peus.

S’ha pogut constatar que es pot accedir a l’interior d’aquests habitatges i en ell existeixen tot tipus d’animals morts, brutícia, excrements, etc. A més de l’existència del buit de l’ascensor lliure amb el risc d’accés de xiquets i el consegüent perill per a la seua integritat física.

El Portaveu Municipal de Compromís ha manifestat que exigirà una urgent actuació de neteja i tapiat per a evitar l’accés a aquests edificis mentre no s’urbanitze la zona tal com va prometre el Govern Municipal del PP fa anys a so de bombo i platerets.

Afig Penalva que l’abandó d’aquests edificis evidencia d’una banda la ineficàcia d’un incapacitat del Govern Municipal per a controlar i gestionar alguna cosa tan bàsic com la salubritat de solars i edificis abandonats com el qual ens ocupa i d’altra banda la seua incapacitat per a complir les seues promeses sense donar més explicacions.

L’estat que presenten els edificis i el seu entorn evidencia que aquesta situació d’abandó i descontrol és d’anys, per la qual cosa Compromís es pregunta com és possible que des del Govern i els seus responsables polítics no s’haja actuat abans, la qual cosa demostra la inexistència de control i inspecció sobre l’estat de la neteja i salubritat del municipi.

Recorda Compromís que al març de 2010 l’Alcalde, al costat de l’actual President dels Corts Valencianes Juan Cotino, llavors Conseller de Medi ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge, anunciava que el barri anava a ser regenerat a partir del 2011 dins del Pla d’Habitatge 2010-2015.

En aquesta visita tots dos dirigents del PP van prometre als crevillentins la construcció de 200 habitatges en aquesta zona de Crevillent i el re-allotjament de la majoria dels veïns i que per a aquest Pla es comptava amb un pressupost de 27,4 milions d’euros en les quals la Generalitat aportaria onze milions d’euros, el Ministeri d’Habitatge nou i l’Ajuntament de Crevillent aportaria la resta fins a arribar a la xifra pressupostada.

La realitat és que després de quatre anys d’aquesta promesa i a punt de vèncer el termini anunciat llavors a so de bombo i platerets que estaria finalitzat en 2015 la situació d’abandó d’aquesta convertint en un problema de salubritat i inseguretat per als veïns que viuen en l’entorn.

La brutícia que s’acumula és la demostració més clara d’on arriba les promeses incomplides i la incapacitat d’aportar solucions a problemes estructurals del municipi, a més del problema que es crea als veïns i sobretot per al Col·legi Párroco Francisco Mas que es troba pegat a aquests edificis abandonats.

Compromís exigeix al Govern Municipal que ja que no va a complir el que va anunciar en el seu moment, almenys que amb caràcter urgent realitze una neteja de l’interior d’aquests edificis i els desinfecte, i adopte les mesures necessàries perquè no es tornen a convertir en abocador de brossa ni refugi de ningú, per la seguretat i la salubritat de tot el seu entorn.