Nova suspensió del judici als quatre membres de Compromis que van participar en una protesta a Crevillent contra els abusos bancaris fa dos anys.

Crevillent a 6 de maig, el judici als quatre participants en la concentració davant la seu de Bancaixa (Bankia) de Crevillent per a protestar contra els abusos de les entitats bancàries ha sigut ajornat novament, en aquest cas perquè un dels guàrdies civils denunciants no pot acudir per patir un esquinç en el turmell.

El judici que ara s’ajorna té els seus orígens en la concentració realitzada per Compromís el 8 de juny de 2012 en la qual van dur a terme una protesta pacífica, i prèviament autoritzada, davant la seu de Bankia a Crevillent per a denunciar els excessos comesos per les entitats financeres.

Per aquest mateix assumpte ja es va celebrar judici el 17 de juliol de 2013 en la ciutat de la justícia d’Elx, i després que es dictara la sentència, que condemnava a dues dels membres de la Coalició, Ignasi Candela i Pascual Mollá, les advocades la van recórrer perquè van considerar que no s’havien observat les garanties processals essencials dels acusats i, a més, no s’havien tingut en compte les proves que els exculpaven, sent declarat nul el judici per una nova sentència de l’Audiència Provincial d’Alacant.

En aquests moments a més de la suspensió del judici hi ha pendent de resoldre un nou recurs a l’Audiència Provincial en què es demana que es mantinga l’absolució als altres dos processaments Juan Bautista Poveda i David Quesada, que també havien sigut citats al judici que s’ha suspès hui.

Compromís realitza la concentració que ha motivat aquests judicis, davant la situació d’indefensió i desemparament dels ciutadans per l’actuació dels Bancs. Molts crevillentins/es hem sigut víctimes de l’actitud i forma de treball de les entitats financeres basada, generalment, en la mentida i l’engany. Ens referim a la comercialització d’obligacions, preferents, hipoteques, etc. productes tòxics de tot tipus que han fet perdre els estalvis i portat a la ruïna a moltíssimes famílies.

Compromís recorda que ja en el seu moment denunciem que aquesta acusació mancava de fonament i respon a la política del Govern de perseguir i silenciar als ciutadans que protesten i exigeixen públicament que se cerque als responsables de saquejar les entitats bancàries que han hagut de ser sanejades amb diners públics; qualificant falsament de violentes unes protestes sense incidents i vulnerant d’aquesta manera el dret constitucional de manifestació, resulta increïble que els únics que siguen perseguits i paguen pels abusos de la banca siguen les persones que, actuant dins dels marges de la llei, decideixen protestar contra aquestes estafes.