Compromís va celebrar divendres passat les eleccions primàries per a triar els candidats a les eleccions europees

Crevillent a 24 de març, aquest divendres s’han celebrat les Eleccions Primàries de la Coalició Compromís per a designar els candidats que concorreran en representació d’aquesta força política a les pròximes eleccions europees.

L’Alcalde de Burjassot Jordi Sebastià ha sigut el candidat de les primàries de Compromís per a les eleccions al Parlament Europeu que major suport ha obtingut de militants, simpatitzants i ciutadans inscrits al cens de la coalició i serà el cap de llista en els comicis del pròxim 25 de maig.

La participació en les primàries ha sigut del 62,2% de les 11.770 persones que formaven el cens, comptabilitzant-se un total de 7.321 vots per a triar al capdavant de llista. A Crevillent la participació de les persones inscrites ha sigut d’un 61,74 %, molt similar a la de la resta del País Valencià.

Amb el 99% dels vots escrutats Jordi Sebastià ha obtingut 3.962 vots, la qual cosa suposa el 54% dels sufragis. Enric Bataller s’ha situat en segona posició amb 1.096 vots, el 14,9%; ho segueixen Isabel Martín amb 1.033 sufragis, el 14,1%; Julià Àlvaro amb 867 vots, l’11,8% i finalment Pedro Sánchez amb 384 vots, el 5,2%.

En la votació per a la resta de la llista s’ha utilitzat el sistema de vot ponderat atorgant punts als candidats segons l’ordre en què els votants els han numerat en la papereta. El que suposa que també s’ha decidit l’ordre de la resta de candidats en la llista mitjançant les eleccions primàries.

Segons el reglament de primàries per a les eleccions europees, ara s’han d’aplicar, en cas de ser necessaris, criteris de paritat i pluralitat per a la composició final de la llista que Compromís aportarà a la candidatura europea en què concorrerà en una àmplia coalició amb altres formacions de l’Estat que en els seus respectius àmbits estan aprovant la seua incorporació com Equo, la Chunta Aragonesista o la plataforma PARTICIPA (Ara tu decideixes).

Des de Compromís s’ha valorat molt positivament aquest primer procés de primàries per a triar candidats i candidates. La coalició està satisfeta de la mobilització aconseguida en aquest procés, que ha servit per a transmetre a la ciutadania la importància de triar directament per als comicis del pròxim 25 de maig, un candidat que treballe per una Europa més justa, solidària i sostenible. Compromís també vol posar en valor la fita que ha suposat que la ciutadania no solament haja pogut triar el cap de llista sinó també a la resta de la candidatura, un procés d’elecció de candidats innovador i fonamental per a obrir les formacions polítiques a la societat.

Arxivat en: #PrimàriesCompromis, Eleccions Europees 2014

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *