El Grup Municipal de Compromís considera que les dades de l’atur del mes de juny a Crevillent de descens de l’atur en 147 persones suposen una dada positiva.

Compromís considera que aquesta reducció es deu a les contractacions temporals pel període estival en el sector serveis, i és conjuntural a més de que més del 90% de les contractacions són temporals pel que caldrà esperar als mesos de setembre – octubre per a saber si realment s’ha canviat la tendència o es tracta solament d’un miratge respecte a la recuperació necessària. Les solucions passen per polítiques que reactiven l’economia productiva, en lloc de l’austeritat, fonamentalment les que tenen a veure amb la indústria, en lloc del que al costat de la Reforma Laboral, i retallades que tan sol estan provocant un increment de l’atur.

Amb aquestes xifres l’atur se situa actualment en 5.195 aturats, que cada vegada són de major durada i està tenint conseqüències dramàtiques per a moltes persones i per a l’economia, situació que es veu agreujada amb les retallades que s’estan duent a terme en la sanitat, l’educació, les prestacions socials de tot tipus.

Per a Compromís la falta de polítiques de reactivació de l’ocupació a conseqüència de les polítiques d’autoritat del Govern Central així com la paràlisi de la Generalitat com de l’Ajuntament, no deixen espai a l’optimisme quant a la recuperació d’aquesta situació de desocupació que s’està convertint en crònica, i que és especialment preocupant entre els mes joves.