En el Ple Municipal del dia 24 es van abordar els següents punts:

En expedients amb dictamen es va debatre sobre l’Acte del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, pel qual es decreta la suspensió dels articles 11.b, i 14 de l’ordenança Municipal Reguladora de la Instal·lació i Funcionament d’Infraestructures Elèctriques. En aquest punt el Grup de Compromís va manifestar que es tracta d’una resolució d’obligat compliment i era un obvietat portar-ho a votació al ple per açò es va abstenir. No obstant, Compromís va manifestar la seua crítica a l’acte del Jutge ja que s’havia prioritzat els presumptes prejudicis a l’empresa enfront d’un principi superior de precaució quant a la salut de les persones.

En el següent punt, respecte al litigi sobre la parcel·la de 39.687,60 m² en el R-10 (la Pineda), que s’ha declarat de titularitat dubtosa, Compromís va posar de manifest que estem davant un nou capitule del que resulta ser ja una telenovel·la per capítols.

Est és un episodi més on el promotor immobiliari del R-10 litiga novament contra l’Ajuntament, en aquesta ocasió per la titularitat d’una parcel·la. Resulta sorprenent que després de practicament 10 anys de tramitacions encara es discutisca la seua propietat. Compromís es va abstenir ja que no va a participar en absolut en aquests temes ja que l’Alcalde i el seu Govern són els únics responsables de la gestió d’aquesta urbanització i que igual que s’han ficat i han ficat a aquest Ajuntament en un embolic tenen també obligació de desfer-ho. Es va afegir des de Compromís que el problema és que aquesta forma d’actuar del PP trasllada tots els problemes de conservació manteniment i terminació d’aquestes obres així com els litigis que ha generat a futurs governs i corporacions municipals

En la Mocions dels Grups Polítics, Compromís va votar a favor de la moció de ERPV-EUPV sobre la municipalizacio del servei de Neteja d’Instal·lacions Publiques, Compromís considera que existeixen serveis que d’estar gestionats directament per l’Ajuntament permetrien reduir costos que es reinvertirien per a millorar aquest servei o per a altres necessitats.

La segona Moció va ser la presentada pel Grup de Compromís en la qual es demanava determinades actuacions de l’Ajuntament per la situació d’indefensió i desemparament dels ciutadans davant l’actuació de les entitats financeres, que mitjançant la mentida i l’engany han dilapidat a través d’obligacions, preferents, hipoteques, etc. els estalvis producte de l’esforç de molts treballadors, xicotets empresaris i autònoms. Va insistir Compromís que les entitats, moltes d’elles rescatades amb diners públics gràcies a les retallades en educació o sanitat, segueixen actuant abusivament.

Des de Compromís es va instar al Govern al fet que sol·licitarà mesura als Bancs de la localitat i els exigira responsabilitat social i tracte digne als seus clients, a més de que s’establira un assessorament per part de l’Ajuntament i tot açò va ser rebutjat amb la majoria absoluta del PP.

També es va recordar en aquest punt que la Subdelegació del Govern a format expedient a cinc companys de Compromís per protestar enfront de la sucursal de Bancaixa a Crevillent, malgrat ser una concentració autoritzada. També es va denunciar que la intenció del Govern és acoquinar als quals protesten contra les injustícies dels poderosos siguen polítics o econòmics..

La tercera moció va ser la presentada pel PSOE contra la retallada sanitària, en concret a la llei de Mesures Fiscals de Gestió Administrativa i Financera i d’Organització de la Generalitat, que ha suposat una retallada en les aportacions i drets dels dependents. En aquesta moció Compromís va votar a favor ja que el Govern Central i la Generalitat han adoptat mesures quant a les receptes que estan provocant més penúries als usuaris de la sanitat pública i sobretot a pensionistes i aturats

En l’apartat de Control i fiscalització al Govern, el Portaveu Municipal de Compromís va sol·licitar al Govern una reunió en Comissió informativa amb la presència dels grups ecologistes per a tractar el tema del pla especial que afecta a la planta de tractament de residus de Abornasa i que té obert el període d’informació pública i al·legacions. Així es va manifestar també la preocupació per algunes declaracions de responsables polítics d’altres localitats on suggerien que la planta de transferències que en principi està prevista la seua ubicació a Coix estiguera on actualment ocupa la planta de Abornasa al costat del Paratge Natural del Fondo.

En l’apartat de Precs i Preguntes, la Regidora Dory Cortés va presentar dos precs per escrit, la primera referida al fet que s’obriren en el període no lectiu els menjadors escolars per a garantir una correcta alimentació d’alguns xiquets i xiquetes les famílies de les quals estan patint vertaders problemes per a poder donar-los una alimentació bàsica i adequada per a la seua edat i el segon prec estava dirigit a demanar al Govern que es dirigisca als responsables sanitaris de la Conselleria perquè es mantinguen els horaris de consulta de les vesprades durant els mesos de juliol i agost i no s’apliquen retallades de serveis en el Centre de Salut com ha ocorregut amb l’ambulància del Suport Vital Bàsic. Tots dos precs van ser rebutjats pel PP.