Compromis per Crevillent dóna suport a la convocatòria de vaga per al proper dijous dia 9 realitzada per professors, alumnes i pares a través de la Plataforma Estatal per l’Escola Pública que abasta totes les etapes, des d’infantil fins a la universitat, per demanar la retirada del projecte de Llei Orgànica de Qualitat de l’Educació (LOMCE) i en contra de les retallades.

Es tracta de la primera vegada en la història d’Espanya en què es convoca conjuntament per part dels tres actors i en totes les etapes educatives, per reclamar al ministre d’Educació, José Ignacio Wert, que done “marxa enrere” en el seu intent per desmantellar tot el Sistema Públic d’Ensenyament.

Les associacions de mares i pares, estudiants i representants dels professionals de l’educació han convocat aquesta vaga per mostrar el rebuig frontal a la degradació sistemàtica que està patint l’educació a causa d’unes polítiques d’austeritat injustes, perverses i inútils, que tenen com a objectiu encobert el desmantellament dels serveis públics, aquells que han de garantir unes condicions de vida dignes per a tota la ciutadania, i garantir la igualtat i l’equitat social.

Per Dory Cortés, regidora de Compromís, el que el govern pretén amb la Llei Orgànica de Qualitat de l’Educació (LOMCE) és desmuntar el sistema educatiu públic i de qualitat, ja que aquesta retira als poders públics l’obligació de garantir el dret a l’educació .

En Crevillent aquestes polítiques ja estan tenint les seves conseqüències negatives, l’establiment del Districte únic, portarà la despoblació d’uns centres i la concentració de més dificultats en altres, provocant la fragmentació del sistema educatiu, sobretot sense haver fet un estudi sobre el model d’elecció lliure pensant en les necessitats de la localitat, i les pedanies.

A això cal sumar les retallades de mestres que s’han produït en els centres educatius de Crevillent, 1 mestre d’Educació a Primària a les escoles, Francesc Candela, Rector Francisco Mas, Julio Quesada i Cardenal Belluga a San Felipe Neri. 2 Mestres d’Educació Primària al col·legi de Nostra Senyora de l’Esperança i al Primo de Rivera i 1 mestre d’Educació Infantil a Nostra Senyora de l’Esperança

 Els únics programes que aconsegueixen un domini equilibrat de les dues llengües oficials són els Programes d’ensenyament en valencià i els Programes d’immersió lingüística. Per tant, des de Compromís per Crevillent, donem tot el nostre suport en aquests programes per aconseguir un bilingüisme autèntic, i convidem a les famílies a matricular-se en aquestos.

Davant d’aquesta situació Compromís dóna suport principals motius que demanen amb les mobilitzacions programades pel proper dijous 9 de maig són: el cessament del ministre Wert, la retirada immediata de l’avantprojecte de llei educativa LOMCE, la paralització immediata de totes les mesures de retallada i desmantellament de l’escola pública i la posada en marxa d’un procés real de diàleg amb els diferents sectors de la comunitat educativa per trobar entre tots i totes el consens necessari per millorar l’educació pública.