Compromís per Crevillent considera una temeritat les retallades que està duent a terme la Conselleria de Sanitat en matèria d’emergències en els Suports d’Atenció Mèdica Urgent (SAMU), i al servei del Suport Vital Bàsic (SVB).
Compromís fa una crida a tota la societat crevillentina perquè secunde la manifestació que ha sigut convocada per la Federació d´Asociacions de Veïns Quanat i recolzada per 24 organitzacions socials per a este divendres , ja que el que aquesta en joc és la seguretat i la salut de tots els crevillentins.
Els arguments donats pels responsables del govern que açò és una reestructuració per a millorar la qualitat del servei no són més que excuses. Perquè en realitat, s’han reduït el nombre d’ambulàncies que presten el servei en l’àrea sanitària.
Aquesta retallada en el servei d’ambulàncies significa una reculada en un servei d’atenció als ciutadans que tindrà com a conseqüència l’augment del temps de resposta i la pèrdua de capacitat operativa en els serveis que presten, i per tant un augment del risc per als ciutadans que hagen de ser atesos.
Per a Aitana Mas, portaveu local de Compromís, resulta lamentable que els responsables del Govern a nivell local, en comptes de sumar-se a la protesta contra aquesta retallada i sumar-se a la reivindicació ciutadana del manteniment del servei d’ambulància durant les 24 hores a Crevillent, s’obstinen a justificar aquesta situació, quan saben que en aquesta “reestructuració” el municipi mes perjudicat de tots els afectats ha sigut Crevillent.