El grup Municipal deCompromís per Crevillent presenta una moció al ple en la qual demana incorporar a la Biblioteca Municipal Enric Valor a la Xarxa de Biblioteques Valencianes.

La Biblioteca Municipal Enric Valor explica des de l’última gran reforma i dotació en 1987 amb més de 25 anys d’existència i en tot aquest temps ha prestat i presta una gran funció per a la cultura i el pensament de la ciutadania de Crevillent. Però ara és necessària la seua inclusió en la Xarxa de Biblioteques Valencianes que li donaria un major valor i funció

Aquest Grup considera que és molt important el paper que juguen les biblioteques en el desenvolupament personal i en concret quant al pensament i a la cultura que promouen en la ciutadania. Així mateix, són un instrument fonamental que fan que el pensament i la cultura no estiguen reservats a determinats sectors socials, sinó que al contrari ens fa iguals a totes les persones.

Per a Dory  Cortés regidora de Compromís és evident que les noves tecnologies de la informació han possibilitat passar de la biblioteca tancada al fet que totes les biblioteques puguen estar interconnectades. D’aquesta forma es facilita intercanvis de bibliografia en tots els nivells, la qual cosa amplia les possibilitats d’accés a la cultura.

Compromís ja ha sol·licitat al Govern Municipal la inclusió de la Biblioteca en aquesta xarxa en diverses ocasions, com l’estan més de cent biblioteques i centres de lectures a el País Valencià, algunes d’elles tan properes com Asp, Novelda, Albatera o Catral sent aquests municipis amb menor nombre d’usuaris i habitants i amb ajuntaments amb menors recursos.

Aquest Grup Municipal considera que aquest Ajuntament ha de fer un pas més de la mateixa manera que es va fer en la dècada dels 80 per a dotar a la ciutadania de Crevillent d’un servei de primer nivell. Per açò considerem que aquesta Corporació té l’obligació de realitzar tots aquells esforços que siguen necessaris perquè la Biblioteca Municipal Enric Valor s’integre enla Xarxa Valenciana de Biblioteques. És un repte que hem d’aconseguir.