Les xifres d’atur a Crevillent són insostenibles

COMPROMÍS per Crevillent considera que el lleu descens de l’atur a Crevillent, de 20 treballadors en el mes de febrer, no és suficient per ser optimistes.
El nombre d’aturats registrats en l’oficina d’ocupació de Crevillent és de 5.245. Això suposa un increment de l’atur respecte al mateix mes en 2012 de 91 aturats més (el que significa un augment del 2%). Respecte als afiliats a la Seguretat Social s’han perdut en l’últim any un 2,4%, la qual cosa es tradueix en 168 afiliats menys.
D’altra banda, els contractes segueixen sent fonamentalment de caràcter temporal i precari on, mes a mes, pràcticament el 90% de contractes que es registren en les oficines d’ocupació són contractes temporals.
Per COMPROMÍS els efectes negatius de la crisi financera i econòmica i les retallades aplicades està tenint greus repercussions sobre el benestar i la vida del conjunt de la ciutadania. Les reformes laborals aprovades pel Govern solament serveixen per degradar més les condicions de treball.
Una dada reveladora d’aquest estancament de l’economia local és el que en els 5 últims anys a Crevillent ha disminuït en 366 el nombre d’autònoms.
Per COMPROMÍS aquestes dades suposen un estancament clar de l’economia local. Una situació que genera un degoteig continuo al llarg de l’any d’aturats que és urgent canviar.
A Crevillent, som un mes més els que liderem l’atur entre els municipis amb una població major a 20.000 habitants del País Valencià (amb un percentatge del 27,04%). Pel que aquest grup creu que urgeix que s’apliqui una política d’ocupació més efectiva, amb mesures que aconsegueixin generar ocupació i alleujar la situació de molts crevillentins.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *