El Grup Municipal de COMPROMÍS per Crevillent considera que el decret que l’Alcalde ha portat al ple extraordinari deixa clar la manipulació dels Governs Municipals del PP, tant a Crevillent i com a Madrid.
Per a COMPROMÍS l’Alcalde intenta confondre als ciutadans dient que aquesta proposta és per a baixar l’IBI (contribució urbana). El Govern del PP fa un any va dir que la pujada del 10% era excepcional i s’aplicava solament per 2 anys i que per tant en el 2014 hauria de baixar en els mateixos percentatges als nivells de 2011.
El que es proposa ara és que en comptes d’eliminar-ho com es va prometre és mantenir la pujada addicional en un 6% utilitzant el mecanisme de la revisió general dels valors cadastrals.
La revisió cadastral que es proposa ve a substituir en part aqueixa pujada pel que realment si s’aprova pel ministeri la revisió aprovada pel PP suposarà una pujada del 6% respecte al 2011 i un incompliment que la pujada addicional del 10% solament es mantindria per 2 anys.
Es proposa fer una revisió cadastral que suposa pujar els impostos sense tenir en compte la situació de perduda de la capacitat econòmica dels contribuents que estan patint l’augment de l’atur la baixada de salaris, les retallades, l’encariment dels serveis, la congelació de les pensions, i per tant l’empobriment general de la ciutadania.
COMPROMÍS s’ha manifestat en contra d’aquesta decisió perquè l’única cosa que es pretén amb ella és recaptar més per a finançar i rescatar als bancs, però no per a prestar més serveis o millorar els existents.
A més les noves normes de revisió cadastral imposades pel Govern fan més injust aquest tribut ja que els valors del mercat difereixen fins i tot dins del propi municipi i pel tipus d’habitatge en ser revisions genèriques.
A més cal tenir present que de la pujada de l’IBI des de fa 10 anys la dels últims quatre anys ha sigut la mes important, precisament en el període de crisi i quan pitjor ho estan passant els ciutadans.