El Grup Parlamentari de la Coalició de COMPROMÍS ha presentat fa diverses setmanes, en el període de tramitació dels pressupostos de la Generalitat Valenciana per al 2013, diverses esmenes relacionades amb peticions per al municipi de Crevillent.
Una d’elles es va anunciar fa diversos dies en relació a la construcció del Teatre Chapí on en els pròxims pressupostos ha desaparegut i des de COMPROMÍS se sol·licitat la seua inclusió en els pressupostos per a l’any pròxim.
Però, també, s’han presentat dues esmenes més, una d’elles és la inclusió d’una partida per a dotar al CRIS (Centre de Rehabilitació i Inserció Social) dels mitjans materials i humans per a la seua posada en funcionament. Des del Grup Municipal de COMPROMÍS per Crevillent s’entén que l’edifici està finalitzat i que és necessari l’equipament i la dotació de personal per a l’inici de la seua activitat.
José Manuel Penalva, Portaveu Municipal de COMPROMÍS ha manifestat: “des des Grup vam fer arribar als nostres Diputats en els Corts la necessitat que la Generalitat igual que fa amb altres ajuntaments subvencione aquesta activitat necessària per al nostre municipi”.
Recorda Penalva que el CRIS té com a principal destinació les persones amb malalties mentals greus i cròniques i tracten d’ajudar-los a ser els màxim possible autònoms així com la seua integració social per açò la importància de la implicació tant de la Consellería de Sanitat i Serveis Socials així com del propi Ajuntament.
D’altra banda, també ha presentat una altra esmena perquè es dote pressupostàriament la instal·lació d’un camp de futbol de gespa artificial en algun dels camps de l’annex al Camp de Futbol. Des del Grup Municipal de COMPROMÍS considera que la Generalitat està incomplint els plans d’instal·lacions esportives conveniats amb la pròpia Diputació Provincial i, ara com ara, és més realista sol·licitar millores puntuals de les instal·lacions existents. S’ha demostrat que existeix una demanda necessària i urgent d’un segon camp de futbol de gespa, qualsevol municipi similar a Crevillent disposa de diversos camps de futbol d’aquestes característiques.
Actualment les instal·lacions per al futbol a causa de la demanda actual són insuficient per a poder satisfer totes les demandes; sobretot, en competicions i entrenaments dels diferents clubs de futbol i en condicions òptimes per a la realització d’aquest esport. Per açò, és necessari aquesta instal·lació i així s’ha demanat a la Generalitat en tant no execute les obres del Pla d’Instal·lacions Esportives, ni l’Ajuntament com va prometre faça aquest camp de futbol en la Ciutat Esportiva Nord.
També, ha anunciat el Grup Municipal de COMPROMÍS que ha fet arribar als seus parlamentaris perquè preparen una Proposició No de Llei per a instar el Govern de la Generalitat que comence les obres de rehabilitació de les 98 habitatges tal com també es va prometre al costat del Govern de l’Estat i el propi Ajuntament.