Crevillent a 19 de setembre, el Grup Municipal de Compromís per Crevillent, ha mostrat en la Comissió de Benestar social la seua preocupació per les conseqüències del medicamentàs, que per mitjà del copagament va a afectar a milers de crevillentins.

En concret el copagament farmacèutic que entre en vigor el passat un de juliol suposa que els pensionistes abonaran el 10% de les seues medicines, amb topalls de despesa de 8, 18 i 60 euros al mes en funció de la seua renda, i tots els que superen la màxima despesa estipulada tenen dret al fet que l’Administració, els retorne l’excés.

La Regidora de Compromís Dory Corts, manifesta quina a pesar que des del govern es va dir que la devolució seriosa automàtica en un termini de tres mesos, la realitat és que cal tramitar les sol·licituds, mitjançant els impresos oficials emesos per la Consellería de Sanitat.

Compromis considera que a la retallada que suposa el copagament, i que ve a gravar la situació del col·lectiu de pensionistes ja bastant afectat pel conjunt de retallades que ve aplicant el Govern, se sumen les dificultats que suposa el tramitar la petició de devolució de l’abonat de més segons la nova llei.

Pel que des d’aquest Grup s’ha mostrat la preocupació davant els responsables Municipals. En resposta de la regidoria de Benestar Social a aquesta preocupació han manifestat en la Comissió que en el Centre de Salut es posa a la disposició dels afectats a una treballadora social que puga orientar i ajudar a emplenar els impresos a qui ho necessite, prèvia petició de cita.

Sobre aquest tema, Compromís manifesta que continuarà pendent de com es resol aquesta qüestió ja que des que el Govern va engegar el medicamentàs els ciutadans a més de la major despesa suposa, apareixen dificultats per a la recuperació dels diners abonats de mes a causa de les improvisacions i les complicacions de paperassa que s’exigeix.