Crevillent, 3 de setembre. El Grup Municipal de Compromís ha presentat una Moció perquè l’Ajuntament es pronuncie i exigisca al Govern Central canvis normatius en relació ala Llei de la Dependència, donant així compliment a les demandes de diferents moviments socials a favor d’aquesta llei i contraris a la seua derogació que de fet s’està produint amb les retallades pressupostàries per als programes d’atenció als dependents.
El Grup Municipal de Compromís comparteix amb aquests moviments socials en què la Llei de la Dependència ha suposat un avanç molt important en la protecció social a Espanya i ens havia col·locat normativament al mateix nivell que els nostres socis europeus i el més important és que es beneficiaven prop d’un milió de persones a través de diferents serveis o prestacions necessàries.
L’actual procés de retallades i deterioració no solament suposa un perjudici greu als afectats depenents i als seus familiars sinó que posa fre al procés necessari de maduresa del sistema d’atenció a la dependència perquè siga eficaç i arribe a tots els sectors de la població que ho necessiten i en condicions de qualitat.
 A més les retallades del PP provocaran més atur en el sector dels serveis sanitaris i socials a més de ser un retard en la nostra convergència amb Europa.
Sens dubte les mesures del Govern del PP suposen una derogació encoberta de la Llei de Dependència ja que redueix el sistema a la mínima expressió i també resulta greu que es fa a través de reials decrets, sense debat públic i esquenes de la ciutadania.
Des de Compromís sempre s’ha denunciat que el PP i en concret en aquesta Comunitat mai ha cregut en aquesta Llei i només s’ha dedicat a posar traves i impediments processals per a retardar la seua implantació en benefici d’interessos privatius d’aquells que comencen a crear negocis lucratius amb la sanitat pública.
En la pròpia Moció es fa ressaltar que el Reial decret-llei aprovat pel Sr. Rajoy de mesures per a garantir l’estabilitat pressupostària i de foment de la competitivitat, en el referit al Sistema d’Atenció a la Dependència conté mesures que són desangelades i cruels amb les persones més vulnerables, al mateix temps que són antieconòmiques, per la qual cosa la utilització en el text legal d’expressions com “millorar” o “sostenibilitat” són un insult i una mofa cap a la societat en el seu conjunt i molt especialment cap a les persones depenents, els seus familiars i cap als/as professionals del sector dels serveis socials.
Aquestes mesures suposaran retallades de prop d’un milió d’euros i la desatenció de més de 270 mil persones on se’ls reconeix el dret però no rebran l’ajuda en els pròxims dos anys i mitjà. Entre ells sens dubte afectarà també a veïns de la nostra localitat que també, molts d’ells han hagut de patir prèviament els obstacles dels Governs del Sr. Camps i el Sr. Fabra i la inhibició i despreocupació total del Govern Local on ha adoptat una postura de passivitat i no reivindicar al seu Govern celeritat i agilitat en els tràmits de reconeixement i cobrament de les prestacions.
Finalment, en la moció se sol·licita que l’Ajuntament inste al Govern Central a no aplicar les dràstiques retallades, es mantinga el finançament de la Llei de Dependència i en tot cas qualsevol normativa sobre aquest assumpte ha de realitzar-se previ debat i aprovació parlamentària sense dreceres a través de decrets.